2017.05.10-én  szombaton délelőtt ballagtak el a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumának diákjai. A ballagók körbementek az iskola osztálytermein, így búcsúztak is iskolától. Kocsis István tagintézmény-vezető köszöntötte a négy végzős osztály tanulóit és hozzátartozóikat az intézmény udvarán. Kiemelkedő teljesítményt elért  a tanítványoknak átnyújtotta a könyvjutalmakat és okleveleket.

 

Iskolánk március 14-én tartotta ünnepi megemlékezését. Műsort adtak diákjaink, és a Székelyudvarhelyi testvériskolánk diákjai. A színvonalas műsort köszönjük a résztvevőken és felkészítő tanáraiknak.

csoportkep

 

Építész tanulóink Balogh László szaktanár irányításával megkezdték a főbejárat melletti vizes blokkok felújítását. Terveink szerint az április 21-én megrendezendő szakmák éjszakája rendezvény időpontjára szeretnénk a munkákkal elkészülni, hogy az iskolánk méltó körülmények között fogadhassa az érdeklődő tanulókat és szüleiket. Intézményünk folyamatosan igyekszik megújulni, a szakmai gyakorlati oktatás keretében hasznos, az iskola érdekeit szolgáló feladatokat végezni.

A diákok is nagyobb örömmel végeznek olyan szakmai feladatokat, amelyet hasznosnak és a termelő munkához hasonlónak tartanak. Az ilyen gyakorlatias feladatokkal tudjuk felkészíteni tanulóinkat, szakmájuk alapos megismerésére, a szakmai gyakorlati fogások elsajátítására. Köszönet az oktatóknak, tanulóknak a színvonalas és hasznos értékteremtő munkáért.

KI

Miskolc, 2017.02.28.                                  

 

                        

Intézményünk ebben a tanévben rendhagyó módon emlékezett a kommunizmus áldozataira.

2017. február 24-én, pénteken magasabb évfolyamra járó tanulóink a Művészetek Házában megtekintették a Nincs kegyelem c. magyar dokumentum-játékfilmet, amely a salgótarjáni sortűz előzményeit és eseményeit elevenítette fel.

Mindeközben kilencedikes tanulóink az iskola falai között emlékeztek.

Programot Gecse Pálma tanárnő szervezte meg.

 

A Miskolci Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma tanárai és diákjai 2017. január 27-én, Budapesten színházlátogatáson vettek részt. Az Operettszínházban megnézték a híres Rómeó és Júlia című musicalt Veréb Tamás főszereplésével. Az előadás előtt pedig az MTA könyvtárában megtekintették a Vörösmarty Mihály kézirataiból készült kiállítást.  Nagy élmény volt látni a Szózat első változatának kéziratát. Nagyon tartalmas és élményekben gazdag kirándulás volt.

Program szervezője Dr. Kondrákné Hódi Laura tanárnő volt.

 

 

Az elmúlt évhez hasonlóan idén februárban is fogadtunk Törökországból ERASMUS+ mobilitás projekt keretében középiskolás tanulókat. 2017. február 5-én érkezett Miskolcra, két hét időtartamra, 10 informatikus tanuló, hogy ismerkedjenek a magyar oktatási rendszerrel és különböző szakmai és kulturális programokon vegyenek részt. Az első napon bemutattuk iskolánkat és belvárosi séta keretében megtekintették a belvárost. Másnap délelőtt az angol nyelvi órákat látogatták meg, délután pedig tovább ismerkedtek városunkkal. Szerdán Lillafüredre kirándultak, megtekintették a Palotaszállót a vízesést és a függő kerteket. Délután a Célpont Ifjúsági Szervezetet látogatták meg. Csütörtök délelőtt az Adrássy Szakgimnáziumot, a MITISZK-et és az Iparkamarát látogatták meg. Délután a LAPELLA nyílászárókat gyártó vállalkozásnál ismerkedtek a számítógépes gyártásirányítással. Pénteken a BOSCH céget és a Bláthy Szakgimnáziumot tekintették meg.

A hétvégén szabadidős program keretében Budapest nevezetességeit nézték meg.

Hétfőn a MIHŐ Kft. központi számítógépes irányítási, felügyeleti rendszerével ismerkedtek, majd megtekintették a Biomassza Erőművet és a Fazola Szakközépiskolát. Délután a Tapolcai Barlangfürdő európai hírű szolgáltatásait vették igénybe. Kedden ismerkedtek a Rákóczi Megyei Könyvtár informatikai rendszerével, majd a Pannon Tenger Múzeumot tekintették meg. Délután az iskolában szerveztünk részükre sportfoglalkozásokat. Szerdán az iskolában Power-Pointos előadásokat tekintettünk meg a középkori török-magyar csatákról. Délután a Miskolci Egyetem távoktatási módszerével és a Könyvtárral ismerkedtek a tanulók. Csütörtökön délelőtt a Diósgyőri Várat nézték meg, majd az iskolában ünnepélyes keretek között került sor az oklevelek átadására.  Este egy baráti vacsora keretében köszöntünk el új barátainktól azzal, hogy jövőre közös pályázaton veszünk részt.

 

Kocsis I

Miskolc, 2017.02.21.