December 16-án, szombaton délután a Művészetek Házában tartottuk meg a Jubileumi Gála műsorukat. Köszöntőt mondott Sallai László polgármesteri megbízott, valamint Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum vezetője, valamint Kocsis István tagintézmény-vezető.

Iskoláink régi és jelenlegi diákjai színvonalas műsorral tették emlékezetessé az iskola fennállásának 50 éves évfordulóját.

A gálaműsor összeállítása, lebonyolítása dr. Kondrákné Hódi Laura munkáját dicséri.

50 éves fennálásáunk ünnepi gálaműsora.

2017. december 16-án délelőtt a Művészetek Házában tartottuk szalagavatónkat. Ezúton gratulálunk a végzős évfolyam diákjainak és osztályfőnökeinek szalagtűzésük alkalmából!

 

A Nemzetközi Kós-tusa tette még izgalmasabbá a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma december 15-e, péntekét.

Itt 4 erdélyi, 6 miskolci és 1 debreceni csapat diákjai vetélkedtek. A fiatalok teljesítményét rangos zsűri értékelte: Rostás László, Miskolc főépítésze volt a zsűri elnöke, illetve Kós Károly unokája, Kós Béla és Bagyinszky Zoltán fotográfus voltak a zsűri tagjai.

A vetélkedő Pekár Sándor, Kazai Adrienn és Simon Zita szervezésében zajlott.

 

 

Iskolánk fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi programok sora az Álmaim otthona című pályázat eredményhirdetésével kezdődött december 15-én, pénteken. 11:30 órától került sor a pályaművek értékelésére és az eredmények kihirdetésére makett, irodalmi mű és rajz kategóriában. Az iskola aulájában elhelyezett kiállításon tekinthetők meg a pályázatra érkezett alkotások.

A pályázatot Kovács Gabriella gondozta, bonyolította le.

2017. november 16-án a Miskolci Egyetem adott otthont a szakmai napnak, ahol iskolánk bemutatóként, diákjaink pedig látogatóként vettek részt. A rendezvényt a megyénkben található három vegyipari cég – Mol Petrolkémia Zrt., a BorsodChem Zrt. és a KISS Cégcsoport. – rendezte, fő célja a vegyipar tevékenységének megismertetése és népszerűsítése volt. Az érdeklődők információt kaptak a cégek munkájáról, érdekes kísérleteket láthattak, próbálhattak ki. Iskolánk bemutató kémiai kísérletekkel készült az általános és középiskolából érkező diákok számára. Ezúton köszönjük a KISS Cégcsoport. meghívását.

Építőipari szakmai találkozóra került sor 2017. november 20-án Debrecenben a Debreceni Szakképzési Centrum szervezésében. A rendezvény célja az építőipari szakmák bemutatása, népszerűsítése volt, a koncepció egy családi ház építési fázisainak szemléletes módon, élethű megjelenítése. A Miskolci Szakképzési Centrumot a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumának tanára és végzős diákjai képviselték látványos interaktív bemutatóval készülve. Az érdeklődők számára szóróanyaggal készült a Miskolci SZC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is.

Újságcikk  Video

 

2017. november 22-én víziközmű technikus végzős diákjaink nyílt napon vettek részt az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság közreműködésével a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán, Baján. A diákok szakmai bemutatókat, érdekes előadásokat tekinthettek meg, majd campus bejárásra került sor.