A 11. évfolyamos környezetvédelem-vízgazdálkodás szakos diákjaink a gyakorlati óra keretében testközelből is megismerkedhettek a különféle meteorológiai mérőeszközökkel, mint például a hőmérsékletmérés, a szél mérés, a párolgásmérés, a csapadékmérés, illetve a napsugárzás mérése. Mindezek mellett betekintést nyerhettünk a Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda egyéb tevékenységeibe is. Ezúton is köszönjük szépen nekik a látogatás lehetőségét!

2018. május 07-én tagintézmény-vezető választásra kerűlt sor iskolánkban. A jelenlévők meghallgatták a véleményalkotásra jogosúlt szervezetek állásfoglalását majd a nevelőtestület és az öszdolgozói közösség leadta szavazatát.

20180507 132658 20180507 133244

 

Kocsis István

 

December 16-án, szombaton délután a Művészetek Házában tartottuk meg a Jubileumi Gála műsorukat. Köszöntőt mondott Sallai László polgármesteri megbízott, valamint Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum vezetője, valamint Kocsis István tagintézmény-vezető.

Iskoláink régi és jelenlegi diákjai színvonalas műsorral tették emlékezetessé az iskola fennállásának 50 éves évfordulóját.

A gálaműsor összeállítása, lebonyolítása dr. Kondrákné Hódi Laura munkáját dicséri.

50 éves fennálásáunk ünnepi gálaműsora.

2017. december 16-án délelőtt a Művészetek Házában tartottuk szalagavatónkat. Ezúton gratulálunk a végzős évfolyam diákjainak és osztályfőnökeinek szalagtűzésük alkalmából!

 

A Nemzetközi Kós-tusa tette még izgalmasabbá a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma december 15-e, péntekét.

Itt 4 erdélyi, 6 miskolci és 1 debreceni csapat diákjai vetélkedtek. A fiatalok teljesítményét rangos zsűri értékelte: Rostás László, Miskolc főépítésze volt a zsűri elnöke, illetve Kós Károly unokája, Kós Béla és Bagyinszky Zoltán fotográfus voltak a zsűri tagjai.

A vetélkedő Pekár Sándor, Kazai Adrienn és Simon Zita szervezésében zajlott.

 

 

Iskolánk fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi programok sora az Álmaim otthona című pályázat eredményhirdetésével kezdődött december 15-én, pénteken. 11:30 órától került sor a pályaművek értékelésére és az eredmények kihirdetésére makett, irodalmi mű és rajz kategóriában. Az iskola aulájában elhelyezett kiállításon tekinthetők meg a pályázatra érkezett alkotások.

A pályázatot Kovács Gabriella gondozta, bonyolította le.

2017. november 16-án a Miskolci Egyetem adott otthont a szakmai napnak, ahol iskolánk bemutatóként, diákjaink pedig látogatóként vettek részt. A rendezvényt a megyénkben található három vegyipari cég – Mol Petrolkémia Zrt., a BorsodChem Zrt. és a KISS Cégcsoport. – rendezte, fő célja a vegyipar tevékenységének megismertetése és népszerűsítése volt. Az érdeklődők információt kaptak a cégek munkájáról, érdekes kísérleteket láthattak, próbálhattak ki. Iskolánk bemutató kémiai kísérletekkel készült az általános és középiskolából érkező diákok számára. Ezúton köszönjük a KISS Cégcsoport. meghívását.